Luna Plina in Varsator 12 august 2022

Luna Plina in Varsator la 19°21′ (12 august 2022, ora 4.35, Bucuresti, Romania) este momentul in care culegem rezultatele intentiilor si planurilor pe care ni le-am facut la Luna Noua anterioara in Varsator din februarie. Ganditi-va la ce v-ati dorit atunci, ce proiecte ati inceput, ce intentii v-ati pus. Cei nascuti cu Soarele, Luna, Ascendentul, Mijlocul Cerului sau planete in jur de 20º(± 3º) in semne fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator) vor simti mai intens acest moment de Luna Plina. Luna este in conjunctie cu Saturn retrograd in Varsator si in cuadratura cu Uranus si Nodul Nord in Taur. Marte in Taur face trigon la Pluto in Capricorn, aflat in opozitie cu Venus in trigon cu Jupiter. Luna Plina din august este denumita in Old Farmer Almanac Sturgeon Moon sau Grain Moon si premerge Harvest Moon din septembrie. Luna plina este urmata de o perioada de doua saptamani folositoare mai degraba pentru activitati ce presupun curatare, spalare, eliminare: eliberare de vicii, regenerare, contemplare, odihna, meditatie, relaxare, curatenie, cules, tuns, etc.

Daca Luna Noua in Leu a pus accentul pe creativitate, unicitate, iubire de sine si noblete de caracter si a fost momentul unor oportunitati neobisnuite, originale sau surprinzatoare, Luna Plina in Varsator pune accent pe axa Leu-Varsator (iubire de sine-iubire pentru ceilalti, unicitate vs originalitate, egocentrism vs comunitate si spirit de grup). Luna Plina subliniaza aceasta dihotomie, fie prin conflict, fie prin complementaritate, generand tensiune in emotii, sentimente, atitudini, actiuni. Luna in Varsator da idealuri umanitare, inalte, dominarea naturii inferioare, nevoia de originalitate, pacifism, libertate, umanism si spirit de comunitate. Avand o Luna plina alaturi de alte patru planete si Nodul Nord in semne fixe, cu Saturn in conjunctie si cu Uranus si NN conjuncte cu Marte in cuadratura, avem de a face cu o perioada marcata de tensiune pentru ca intra in joc pe de o parte nevoia de stabilitate, tenacitatea de a pastra lucrurile asa cum sunt, precautia si simtul practic si pe de alta parte o energie ce predispune la volatilitate, haos, perturbari sau turbulente ce se vor manifesta prin conflicte, abateri de la norma, schimbari surprinzatoare si decisive, răsturnări, evenimente cu o evolutie accelarata, sfidarea unor reguli inghetate si a hipercentralizarii. Luna Plina din 12 august vine pe fondul unor emotii colective exagerate sau rebele date de opozitia Lunii la originalul Uranus si militarosul si disciplinatul Marte din 5 august si de Luna out-of-bounds intre 7-9 august. Venus in Rac in opozitie cu Pluto in Capricorn din zilele anterioare LP pune accent pe resursele moștenite si gestionarea lor. Venus intra in Leu pe 11 august si face ca socializarea sa fie supusa jocului, iubirii, luxului sau plăcerilor, dar si orgoliului, vanității si jocurilor de putere. Simbolul sabian al Lunii Pline in Varsator este A large white dove bearing a message (Un mare porumbel alb purtand un mesaj).

Ce aspecte se pot transforma in vietile noastre in functie de semnul Ascendentului, Soarelui sau Lunii (in cazul celor nascuti seara sau noaptea)?

Berbec – Provocari si transformari legate de prieteni si organizatii cu aceleasi valori spirituale, fratii, mentori, protectori si sustinatori, idealuri sociale si spirituale, obiective umanitare si filantropice. Saturn in conjunctie cu Luna face ordine intre prietenii vostri, restrangand cercul de prieteni de ceva vreme si punand accent pe calitatea lor, asa ca acum ii aveti in preajma pe cei cu care aveti idealuri comune. Uranus in casa a doua face schimbari in setul vostru de valori si e posibil sa observati ca unii prieteni nu au de fapt aceleasi valori ca voi. Poate fi punctul critic in unele prietenii. Marte si Pluto va dau energia de a face transformarile necesare in cariera sau viata voastra sociala. Jupiter e inca in semnul vostru, ajutandu-va sa va intelegeti mai bine, iar Chiron va invita sa va descoperiti atuurile si punctele slabe. Venus va ajuta in viata romantica si sociala cu magnetism si amabilitate.

Taur – Provocari si transformari legate de cariera, imagine publica, pozitia in plan social, casa si familie. Daca in ultimele saptamani ati intampinat tensiuni rezultate dintr-un dezechilibru intre viata de familie si cariera, acum Uranus poate face o schimbare in zona carierei, in relatia cu superiorii, poate sa va dea impulsul de a va muta sau pur si simplu face schimbari in situatia locativa. Poate veti lucra de acasa, pentru un proiect imobiliar sau veti deveni mai independenti in cariera. Saturn va ajuta sa prosperati in cariera voastra sau sa aveti relatii bune cu superiorii sau autoritatile in urmatoarele saptamani prin munca sustinuta, seriozitate, planificare si structurare. Tot Saturn va avertizeaza ca un exces de independenta va poate afecta viata familiala sau echilibrul emotional, pe care e util sa il ingrijiti. Mercur in casa V va da o idee clara despre ce va place cu adevarat, pe cine iubiti, cum vreti sa va petreceti timpul liber.

Gemeni – Provocari si transformari legate de calatorii lungi, filosofie, principii de viata, lege, strainatate, comunicare, relatii cu apropiatii vostri (frati, surori, cunostiinte, vecini). Venus va da abilitatea de a fi mai placuti si mai sociabili in comunicare, de a face drumuri scurte de agrement, desi planurile de calatorie lungi sau in strainatate par a fi blocate sau amanate temporar. Daca va gandeati sa publicati o carte sau sa va inscrieti la un doctorat, va trebui sa munciti cu seriozitate, planificat, structurat ca sa va incadrati in timp. Marte si Pluto va dau impulsul si curajul de a face schimbari in domeniul businessului sau de a va transforma intimitatea si felul in care gestionati valorile comune cu partenerii vostri.

Rac – Provocari si transformari legate de secrete in parteneriate, intimitate, frici, bunurile si finantele puse in comun cu partenerul, datorii, taxe, impozite, bani proveniti din chirii, comisioane, mosteniri. De un an si ceva e posibil sa fi avut blocaje, intarzieri sau poate a trebuit sa fiti mai atenti la tot ce tine de finante, valori impartasite cu cineva apropiat, un partener de business, un prieten sau un fost iubit. E posibil ca acum sa vreti sa creati cat mai rapid o asociere financiara durabila sau o relatie intima mai puternica cu cineva din trecut, sa traiti mai intens, energic si pasional, sa va faceti planuri de viitor. Cu Saturn aveti nevoie de a va securiza si stabiliza relatia, iar daca exista cumva temeri sau blocaje financiare e posibil sa le scoateti la lumina in urmatoarele saptamani. Trigonul dintre Marte si Pluto va da impulsul si dorinta sa faceti o alegere si o transformare in sfera relatiilor voastre, cu toate ca din fire nu va entuziasmeaza schimbarile, preferand sa ramaneti intr-o zona sigura, protejata.

Leu – Provocari si transformari legate de relatia cu partenerul de viata si de business, rivali, concurenti si contracte. Daca ati fost prea absorbit de voi si de problemele voastre, Luna plina pune accent acum pe felul in care vedeti relatiile voastre. Exista impulsul si dorinta de a face o schimbare brusca in cariera sau in viata sociala, de a renunta la vechile obiceiuri si de a va adapta la unele noi folositoare, pentru a obtine o recunoastere mai mare, mai multa faima. Un asociat vi se poate opune sau veti renunta la un partener de business mai vechi. Mercur in Fecioara va ajuta sa analizati detaliile cu multa precizie in domeniul valorilor personale pentru a lua o decizie cat mai buna care sa va ajute sa va sporiti valorile materiale si increderea de sine. Marte si Pluto pun accentul si ele pe zona imaginii sociale si a carierei, dandu-va impulsul si puterea de a va schimba fundamental rutina zilnica prin mai multa disciplina si hotarare de a reusi, daca aceste calitati va lipsesc acum. Cu Venus in semnul vostru deveniti mai atragatori si carismatici si asta va poate ajuta sa faceti schimbarile atat de dorite. O coafura noua, un stil nou de a va imbraca sau de a va machia sunt poate utile in acest sens.

Fecioara – Provocari si transformari legate de rutina zilnica, sanatate si stare de bine, relatiile la locul de munca si munca de zi cu zi, secretele, visele si relatia cu divinitatea. Cu Mercur in semnul vostru sunteti mai comunicativi si ganditi mai clar, mai detaliat. Din fire sunteti omul care ajuta, care sare in ajutorul celorlalti sa aiba grija de ei, acum e momentul in care Uranus va da impulsul si urgenteaza o schimbare de principii de viata care sa va ajute sa aveti grija de voi insiva, sa fiti realisti si practici in abordarea rutinei zilnice si sanatatii voastre, fara exagerari, ci planificat si structurat. Relatia cu sefii sau autoritatile poate fi tensionata si de aceea simtiti nevoi unei eliberari, dar Saturn va reaminteste sa actionati prudent si realist.

Balanță – Provocari si transformari legate de dragoste si indragostire la prima vedere, fericire, speculatii (noroc, loto, etc), copii, hobbyuri, creativitate, proiecte artistice, vacante si timp liber. Daca nu sunteti multumiti de viata dvs romantica si credeti ca viitorul cu persoana iubita este in nuante de gri, Uranus va amplifica aceste frustrari in urmatoarele doua saptamani pe fondul unei intimitati neimplinite, a unor probleme legate de valorile puse in comun cu partenerul sau a unui puternic impuls de separare de acesta. Uranus va invita sa fiti originali si sa reinventati relatiile intime cu partenerul vostru. Saturn recomanda seriozitate si realism in situatia voastra romantica, relatia cu copiii si petrecerea placuta a timpului liber, intrucat schimbarile la care imbie Uranus sunt profunde. Marte si Pluto pot da impulsul unei tranformari puternice in familie, in situatia locativa sau in viata emotionala. Venus aduce sociabilitate si placerea de a fi cu prietenii.

Scorpion – Provocari si transformari legate de casa, familie, nevoile emotionale, trecut, memorie, strabuni, patrie, cu influente in cariera si imaginea sociala. Daca nu sunteti multumiti de viata voastra de familie sau de cariera, Uranus va amplifica aceasta frustrare, dandu-va impulsul de a face schimbari in parteneriatele voastre. Daca din fire va plac situatiile stabile, schimbarile bruste cu care poate veni Uranus vor naste multa indecizie. Guvernatorii semnului vostru sunt insa intr-un aspect armonios si va dau impulsul si curajul de a actiona, de a comunica si face cateva drumuri scurte in sprijinul schimbarilor pe care vi le doriti. Saturn recomanda sa aveti grija de starea voastra emotionala si multa seriozitate intr-un proiect legat de spatiul locativ. Venus armonizeaza acest moment cu un pic de sansa, va da carisma si magnetismul necesare pentru a reusi, poate cu ajutorul unui partener.

Săgetător – Provocari si transformari legate de comunicare, invatamant, prieteni, frati si surori, vecini, tranzactii, tineret, mass-media, calatorii, hartii, acte, documente, mailuri, schimburi. Poate ca in ultima vreme ati avut parte de amanari sau blocaje in calatoriile voastre, poate din cauza programului de la munca sau a rutinei zilnice. Sau poate nu ati reusit sa comunicati, ati fost inhibat, blocat sau lipsit de curaj. Saturn recomanda seriozitate si responsabilitate, prudenta si rabdare in comunicare si semnarea actelor, in relatiile cu cunoscutii vostri. Uranus va da impulsul de a vorbi, de a verbaliza ce simtiti si imprima nevoia de a face o schimbare in domeniul muncii si sanatatii, asa ca poate aduce un nou job, noi colegi, un post nou, un salariu mai bun, amplifica dorinta de a lucra pe cont propriu sau de a urma o dieta, un tratamant de ultima ora sau necoventional in sprijinul sanatatii voastre.

Capricorn – Provocari si transformari legate de venituri, incredere de sine si talente personale in legatura cu valorile puse in comun cu partenerii vostri, intimitatea si banii obtinuti din chirii. Daca in ultima vreme au existat nemultumiri referitor la venturile voastre sau cele puse in comun cu partenerul, Uranus imprima acum nevoia brusca de schimbare. Cum Uranus se afla intr-o casa astrologica compatibila cu riscul, amplificand astfel instabilitatea, e nevoie sa cantariti foarte bine, realist si prudent orice decizii pripite, neconventionale sau prea excentrice pe care sunteti tentat sa le luati acum, mai ales daca nu aveti calitatile necesare de a lucra pe cont propriu. Uranus aduce insa si proiecte creative, cu compenenta artistica sau de reprezentare, care va impulsioneaza imaginea. Poate va indragostiti brusc, asa cum nici nu v-ati asteptat, sau apare cineva din trecut. Mercur in casa calatoriilor da unda verde vizitarii unor tari straine, a unora locuri noi, incarcate de spiritualitate, la care nici nu v-ati gandit pana acum sau a de a comunica cu strainatatea. Ori de a intalni un profesor, un filosof, o persoana cu care sa aveti o discutie pe tema principiilor de viata.

Vărsător – sunteti in centrul atentiei acestui moment, dragi Varsatori. Este momentul unor provocari si transformari legate identitate, corpul si sanatatea voastra, dieta si stilul de viata, dar si de job si de casa sau familie. Aveti multa energie, mai multa decat de obicei, poate e util sa descarcati surplusul prin sport. Saturn recomanda seriozitate si prudenta in legatura cu felul in care va proiectati identitatea. Situatia familiala sau locativa este supusa schimbarii, poate va gasiti alta locuinta, poate aparea un nou membru al familiei. Sau poate ca starea emotionala este supusa unor presiuni, fluctuatii si nemultumiri de ceva vreme, pe care Uranus le scoate acum la suprafata. Venus aduce sansa in relatiile si contractele voastre sau in intalnirea unui partener fermecator.

Pesti – Provocari si transformari legate de relatia cu divinitatea, visele si teama de abandon, secretele si rivalii secreti. Daca au existat secrete, vulnerabilitati, insecuritati, incertitudini sau temeri pe care le tineti ascunse de multa vreme, Uranus aduce acum impulsul de a le comunica, de a face drumuri scurte sau mici tranzactii. E posibil sa va simtiti fara energie sau mai apatic, e momentul de a va retrage un pic intr-un loc in care sa va reincarcati. Pluto si Marte va dau impulsul si curajul sa va gasiti un grup de prieteni, oameni care au aceleasi valori ca voi, protectori sau filantropi cu care sa comunicati sau care sa va ajute in proictele voastre pe teme de comunicare, media, tranzactii, afaceri. Jupiter inca retrograd in casa a doua va invita sa va cresteti increderea in sine si sa fiti optimisti referitor la situatia financiara. Mercur va da o gandire limpede, precisa si detaliata referitor la partenerii si contractele voastre. Poate ca acum va e mai clar cine sunt rivalii sau concurentii vostri. Aveti grija sa nu fiti critici, cinici sau sarcastici in relatiile voastre parteneriale. Venus va da placerea de a urma rutina zilnica si de a munci, relatii bune cu colegii vostri.

Sper sa va fie de folos aceste randuri, pe data viitoare 🙂

Diana Andrei

imagecredits: #creazzione

One thought on “Luna Plina in Varsator 12 august 2022

Leave a comment