Luna noua in Leu, 28 iulie 2022

Luna Noua (5º39′ Leu din 28 iulie 2022 ora 20:55) este momentul unor inceputuri, al planificarii si punerii unor intentii ale caror rezultate vor fi vizibile la Luna Plina in Varsator din 5 februarie 2023. Cei nascuti cu Soarele, Luna, Ascendentul, Mijlocul Cerului, planete sau puncte virtuale in jurul gradului 6 (± 5º) in semne fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator) vor simti mai intens acest moment de Luna Noua. Luna si Soarele fac trigon cu Jupiter stationar si Chiron, iar in fundal incepe sa se perfecteze rara conjunctia Marte, Uranus si Nodul Nord in cuadratura cu Mercur. Simbolul Sabian al acestei lunatii este “A Conservative, Old Fashioned Lady Is Confronted By A Hippy Girl”, o invitatie la dialog si la punerea fata in fata intre vechi si nou, trecut si viitor, ceea ce m-a dus cu gandul la celebrul vers “Toates vechi şi nouă toate ”.

Climatul general – Luna Noua este un moment cu energie minima, tocmai bun pentru a planifica o repozitionare in anumite domenii (cele indicate mai jos pentru fiecare semn) in care vom actiona de preferinta pe Luna in descrestere. Luna Noua in Leu ne vorbeste astfel despre repozitionare si planuri legate de creativitate, stralucire, glorie, noblete, joaca, iubire, copilul din noi, mandrie, conducere, autoritate, speculatii, fidelitate, orgoliu, infatuare, egocentrism. Despre nevoia de a straluci, de a fi creativi si unici. Despre a fi generosi si inimosi cu ceilalti. Moment bun pentru a invata curajul de a crede in „soarele” din noi, de a fi mandri de noi insine si de a intelege ce anume ne face fericiti. Jupiter in Berbec aduce o maniera copilaroasa de a manifesta energia, armonia, optimismul, bunatatea, faima, onorurile, imaginatia, abundenta si dreptatea, dar aduce si placerea de a cheltui si manca fara masura. Devine naturala dorinta de a ne dezvolta, de a creste intr-o maniera pozitiva. Mercur face cuadratura la Uranus si Marte, aducand schimbari bruste, evenimente care schimba ordinea lucrurilor, un fel prea impulsiv si confuz de a gandi si comunica (declaratii si decizii pripite, brutale, cinice sau calomnioase, sovaiala si confuzie, tranzactii facute la impuls, calatorii neasteptate). Ganditi-va de doua ori inainte de a comunica, verificati planurile de calatorie sau ofertele de tot felul. Putem consuma toata aceasta tensiune incercand sa inovam, sa gasim metode noi si abordari creative pentru a ne imbunatati viata in domeniile indicate mai jos in cazul fiecarui semn.

La ora conjunctiei perfecte Soare – Luna, Jupiter este stationar, iar a doua zi, 29 iulie la ora 10.37, retrogradeaza in Berbec pana in 24 noiembrie 2022. 31 iulie, cand Jupiter face trigon perfect cu Soarele, este considerata cea mai norocoasa zi a anului, iar 18 august, cand face trigon cu Venus, este ziua in care ne vom avea multa incredere de sine si vom simti ca stralucim din interior. Pe 26 septembrie Soarele in Balanta va face opozitie la Jupiter retro in Berbec, ceea ce ne va amplifica imaginea de sine si increderea. Pe 16 noiembrie Venus in Scorpion va face trigon la Jupiter retrograd in Pesti, ceea ce va repeta momentul din august intr-o maniera mai emotionala. Daca in miscare directa Jupiter ne face sa vrem mult, mai mult, cat mai mult din tot ce este in exterior (relatii, experiente, obiecte, etc), in retrogradare schimba focusul spre interior, spre expansiunea interioara si intelepciune, prin bunavointa si generozitate pentru obiective de natura umanitara si spirituala si prin echilibru in administrarea abundentei.

In ce domenii pot aparea inceputuri, in functie de semnul Ascendentului, Soarelui sau Lunii, in cazul celor nascuti noaptea?

Berbec/ Luna noua in casa V natalainceputuri si planuri noi legate de creativitate, iubire romantica, copii, hobyuri si proiecte artistice, felul in care va distrati si va petreceti timpul liber. Afacerile speculative sunt favorizate, sunteti tentati sa riscati mai mult. Jupiter va aduce multa energie, optimism, incredere de sine si capacitatea de a surmonta obstacole care mai demult pareau de netrecut. Aveti mai mult incredere in viitor, trecutul nu va mai influenteaza in sens negativ. Jupiter va aduce expansiune dar si excese, asa ca poate aparea o mare pofta de mancare sau o incredere prea mare ca lucrurile vor merge in directia dorita. Venus aduce dorinta de a va infrumuseta locuinta sau sansa in cumpararea uneia, din nevoia unui “acasa” visat. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita prin gasirea unor metode si abordari inovative referitor la venituri si posesiuni.

Taur/ Luna noua in casa IV natalainceputuri si intentii legate defamilie, copilarie si locuinta. Un moment bun pentru a rezolva probleme legate de familie si casa printr-o comunicare armonioasa, prin frumos si armonie, scurte calatorii sau impreuna cu fratii/ surorile si cunoscutii vostri. Jupiter va aduce mai multa compasiune, intuitie si empatie, va da spirit filantropic si protectie spirituala. Puteti face studii metafizice, puteti invata sa interpretati vise sau intra intr-o relatie romantica departe de ochii lumii. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita prin gasirea unor metode si abordari inovative referitor la propria identitate si sanatate.

Gemeni/ Luna noua in casa III natala – inceputuri si intentii legate de comunicare, tranzactii, media, frati, surori si cunostiinte, mici drumuri, cursuri scurte sau invatamant primar, in relatie cu veniturile voastre si increderea de sine. Un moment bun de a va extinde grupul de prieteni, de mentori si sustinatori. Puteti intra intr-un club sau fratie. Planurile de viitor se extind, deveniti mai optimisti si mai increzatori. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita prin gasirea unor metode si abordari inovative referitor la relatia cu divinitatea, temerile si visele voastre.

Rac/ Luna noua in casa II natala – inceputuri si intentii legate devenituri, incredere de sine,talente, valoare personala. Moment de a “recolta” si planifica belsugul, de a lucra pe increderea de sine si increderea in viitor si de a constientiza toate talentele de care dispuneti si de a le valorifica cu incredere si moderatie. Cu Venus in semnul vostru, va puteti imbunatati imaginea, va puteti imbraca/coafa mai frumos, mai cochet, puteti atrage atentia prin sarm si printr-o atitudinea prietenoasa. Jupiter va ridica in ierarhia sociala sau profesionala, va puteti casatori sau puteti face o calatorie in scop profesional. O promovare, o oportunitate sau mai multa libertate profesionala, o diploma sau un premiu sunt posibile in aceasta perioada. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita prin gasirea unor metode si abordari inovative referitor la idealurile voastre si la relatia cu prietenii, mentorii si sustinatorii vostri.

Leu/ Luna noua in casa I natala – inceputuri si intentii legate deidentitate, personalitate, corp fizic si sanatate. Este momentul vostru, dragi Lei, asa ca iesiti din carapace, fiti creativi si straluciti 🙂 Poate va schimbati coafura, poate va ganditi sa va innoiti garderoba. Sunt favorizate schimbarile de orice fel, iar demararea de actiuni in aceasta perioada poate aduce rezultate maxime. Jupiter va largeste orizontul filosofic, va da impulsul de a face o calatorie lunga si/sau in strainatate. Puteti publica o carte sau face un eveniment de cultura. Activitatile de promovare si de advertising va sunt de ajutor in succesul businessului vostru. Capatati o perspectiva mai larga asupra vietii voastre, deveniti mai optimisti, mai increzatori in scopul vostru si mai relaxati. Usi se pot deschide mai usor in viata voastra. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita gasind metode si abordari inovative referitor la relatiile sociale si cariera.

Fecioara/ Luna noua in casa XII natala – La voi e momentul unor intelegeri profunde si delicate legate de divinitate, subconstient, vise, teama de abandon sau de a fi singur, cu influenta asupra imaginii, a identitatii si sanatatii voastre si a sperantelor si planurilor de viitor. Jupiter va face mai putini sensibili la tensiunile legate de jocurile de putere, mai putin tentati sa abordati tactici de manipulare. Va aduce beneficii din valori puse in comun cu partenerul, imprumuturi, chirii, taxe, sexualitate, intimitate, investigatii si psihologie. Partenerul de viata poate castiga mai mult sau puteti avea parte de o mostenire. O noua casa sau o noua masina pot aparea acum. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita prin gasirea unor metode si abordari inovative referitor la calatoriile lungi, strainatatea, principiile de viata si businessul vostru.

Balanță/ Luna noua in casa XI natala – Este momentul socializarii, poate in alte grupuri decat cele de pana acum, poate cu noi prieteni sau noi mentori si sustinatori, in legatura cu chestiuni legate de cariera si viata sociala. Pot aparea sansele unei expansiuni si beneficii prin contracte sau negocieri, prin partenerul de viata sau de business, cineva cu alta filosofie de viata care sa va ajute sa va largiti orizontul de idei. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita prin gasirea unor metode si abordari inovative referitor la intimitatea voastra, valorile puse in comun cu partenerul, chiriile si taxele.

Scorpion/ Luna noua in casa X natala – inceputuri si planuri noi legate de cariera si imagine publica, dar si de planuri de viitor, strainatate, in concordanta cu principiile voastre de viata, asa ca planificati in consecinta eventualele schimbari. Jupiter va aduce beneficii in munca si sanatate, mai multa bucurie de a munci, relatii mai cordiale cu colegii, sansa de a gasi angajati si de a va face sa va simtiti mai utili, de a ajuta pe cineva. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita prin gasirea unor metode si abordari inovative referitor la relatiile voastre contractuale, cu partenerii de viata sau business, inclusiv concurentii vostri.

Săgetător/ Luna noua in casa IX natala inceputuri si planuri noi legate de strainatate si calatorii lungi, in zone exotice sau incarcate cu spiritualitate. Poate va ganditi la o forma de invatamant superior sau cititi o carte legata de filosofie ori drept. Sau va ganditi la principiile voastre de viata. Spiritul de aventura este activat, poate il materializati intr-o vacanta mai lunga in locuri care sa va schimbe armonios perspectiva asupra vietii si rutina zilnica, dar si felul in care vreti sa gestionati viata impartasita cu celalalt si nevoia de control si manipulare. Poate veti intalni un profesor, un filosof, un jurist sau cineva cu o filosofie de viata diferita. Jupiter aduce expansiune, beneficii si fericire prin copii, dragoste si romantism, hobbyuri, activitati creative, jocuri de noroc si timp liber. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita prin gasirea unor metode si abordari inovative referitor la felul in care munciti, relatia cu colegii de munca si modul in care va ingrijiti sanatatea.

Capricorn/ Luna noua in casa VIII natala – inceputuri si planuri noi legate de ceea ce puneti in comun cu celalalt: bunuri, valori, intimitate, emotii, frici, in legatura cu principiile voastre de viata sau calatoriile lungi. Sunt aplificate proiectele financiare, obtinerea de credite sau finantari. Jupiter aduce expansiune si beneficii prin casa, familie, proprietati si confort, siguranta si stabilitate domestica. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita prin gasirea unor metode si abordari inovative referitor la iubire si romantism, copii, timp liber.

Vărsător/ Luna noua in casa VII natala – inceputuri si planuri noi legate de parteneriate, cu accent pus pe familie si sanatate si rutina zilnica. Oportunitati, beneficii si expansiune prin educatie, tranzactii, calatorii si comunicare sunt posibile acum, mai multa receptivitate si placere de a invata, relatii mai bune cu vecinii si cunoscutii. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita prin gasirea unor metode si abordari inovative referitor la situatia familiala sau locativa.

Pesti/ Luna noua in casa VI natala – inceputuri si planuri noi legate de rutina zilnica, alimentatie corecta, stres si odihna, de toate detaliile care va fac particulari si va asigura o buna functionare. Jupiter va aduce expansiune si beneficii la capitolul venituri, posesiuni, productivitate si incredere de sine, dar si tentatia de a cheltui si pofta de a manca mult. Tensiunea dintre Mercur, Uranus si Marte poate fi folosita prin gasirea unor metode si abordari inovative referitor la calatorii scurte, comunicare, relatia cu fratii sau cunoscutii.

Sper sa va fie de folos aceste randuri de Luna Noua si sa va folositi creativitatea si inima pentru a va face viata mai frumoasa 🙂

Diana Andrei

imagecredits: #creazzione

2 thoughts on “Luna noua in Leu, 28 iulie 2022

Leave a comment