Luna Noua in Rac, 29 iunie 2022

Luna Noua (7º22′ Rac din 29 iunie 2022 ora 5.52) este momentul unor inceputuri, al planificarii si punerii unor intentii ale caror rezultate vor fi vizibile la Luna Plina in Capricorn din 7 ianuarie 2023. Cei nascuti cu Soarele, Luna, Ascendentul, Mijlocul Cerului, planete sau puncte virtuale in jurul gradului 7 (± 5º) in semne cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn) vor simti mai intens acest moment de Luna Noua. Luna face un mic triunghi de invatare (cf. Bruno Huber) cu Venus in Gemeni si Jupiter in Berbec. Aceasta lunatie se mai numeste si Micromoon, fiind la apogeu, punctul din orbita Lunii cel mai departat de Pamant, de aceea Luna si Soarele sunt in conjunctie cu Lilith.

Mercur a iesit din retrogradare, au trecut Solstitiul si Sanzienele, Neptun a intrat in retrogradare de ieri pana pe 4 decembrie 2022. Azi e Luna Noua in Rac. Putem incepe sa ne repozitionam in anumite domenii de viata, pe care le veti vedea mai jos. Putem incepe o planificare in aceste domenii, nu e momentul actiunii pentru ca energia e la minim. Racul ne vorbeste despre emotie, sensibilitate, emotivitate, siguranta, protectie, acasa, hranire (inclusiv emotionala), confort, familie, copilarie, strabuni, trecut, origini, neam. E un moment bun pentru a-i ajuta pe altii sau pentru a cere si accepta ajutorul celorlalti, pentru a comunica tot ce simtim si mai ales ce am ascuns in noi pana acum, pentru a ajunge sa ne simtim “acasa” cu noi insine. Iar cu Lilith in conjunctie cu Luna Noua vom spune tot ce avem pe suflet, tot ce am adunat si nu am comunicat pana acum, poate intr-o maniera surprinzatoare dintr-un impuls rebel sau razvratit. Este util sa avem initiativa de a ne spori confortul emotional, de a ne imbunatati viata familiala, confortul si siguranta locuintei noastre, in acord cu dorintele noastre secrete, cu convingerile spirituale si in relatie cu divinul. Fireste, fara sa exageram, intrucat cuadratura cu Jupiter in Berbec ne imbie entuziast si impulsiv la exagerari, la prea mult optimism si incredere, graba si extravaganta, la lipsa de prevedere si risipa, la ingamfare, supraestimare, imoralitate, schimbari si in consecinta pierderi, pe cand Luna in Rac arata nevoia noastra de discretie, siguranta si protectie. Moderatia este esentiala, mai ales pentru ca sextilul intre Venus si Luna accentueaza tendintele lui Jupiter. Semisextilul intre Luna si Venus inchide triunghiul si ne ajuta sa fim cordiali, relaxati si iertatori si sa rezolvam cu amiabilitate si tact orice disputa, judecata sau negociere. Si mai ales sa si invatam din acest moment.

In ce domenii pot aparea inceputuri, in functie de semnul Ascendentului, Soarelui sau, in cazul celor nascuti noaptea, Lunii?

Berbec – inceputuri si intentii legate de familie, copilarie si locuinta, de cariera si imaginea publica, cu conexiuni in planul iubirilor romantice, copiilor, timpului liber petrecut cu placere. Un moment dinamizant care va pune propria identitate fata in fata cu nevoia de a avea un loc pe care sa il simtiti “acasa” si o familie versus nevoia de a fi “acasa” in voi insiva, fara exagerari si orgolii, fara epatare si ostentatie. Ce anume din copilarie va impiedica sa fiti voi insiva, fara frustrari, invidie, revolta sau nevoia de a fi validat? Notati toate emotiile pe care le aveti referitor la aceste subiecte si puneti-le in acord cu propria identitate, fara exagerari, cu intelepciune, moralitate si caldura.

Taur – inceputuri si intentii legate de comunicare, tranzactii, media, frati, surori si cunostiinte, mici drumuri, cursuri scurte sau invatamant primar, in relatie cu familia, casa si tara de origine. Venus in Gemeni va ajuta sa gasiti cuvintele potrivite pentru a spune delicat si armonios ceea ce doriti sa transmiteti, fara sa va fie teama de a fi caraghiosi sau respinsi de ceilalti, ci in acord cu sufletul vostru si divinul. Posibile venituri noi pot aparea in aceasta perioada, din comunicare, scris, tranzactii, etc, dar si tentatia de a cheltui peste masura.

Gemeni – inceputuri si intentii legate devenituri, incredere de sine,talente, valoare personala. Moment de a va planifica belsugul, de a lucra pe increderea de sine si increderea in viitor si de a constientiza toate talentele de care dispuneti si de a le valorifica cu incredere si moderatie. Cu Venus in semnul vostru, va puteti imbunatati imaginea, va puteti imbraca/coafa mai frumos, mai cochet, puteti atrage atentia prin sarm si printr-o atitudine mai prietenoasa.

Rac – inceputuri si intentii legate deidentitate, personalitate, corp fizic si sanatate. Este momentul vostru, dragi Raci, asa ca iesiti din carapace si straluciti 🙂 Daca obicei oferiti celorlalti toata ingrijirea de care au nevoie, acum e momentul sa va ingrijiti pe voi insiva. Poate va schimbati coafura, poate va ganditi sa va innoiti garderoba. Veniturile voastre si increderea de sine pot primi un impuls in aceasta perioada, la fel si imaginea publicasaucariera, unde nu este recomandat sa va imprastiati in prea multe directii. Concentrati-va pe prioritati si directii importante pentru voi, poate chiar intr-un domeniu nou.

Leu – La voi e momentul unor intelegeri profunde si delicate legate de divinitate, subconstient, vise, teama de abandon sau de a fi singur, cu influenta asupra imaginii, a identitatii si sanatatii voastre si a sperantelor si planurilor de viitor. Jupiter pune un accent un pic exagerat pe principiile de viata, pe nevoia de libertate si de aventura. Jupiter va poate amagi prin risipa, laudarosenie sau lipsa de moralitate, asa ca incercati sa dati planurilor voastre de viitor o tenta de moderatie, calm, bun simt si spirit practic.

Fecioara – Este momentul socializarii, poate in alte grupuri decat cele de pana acum, poate cu noi prieteni sau noi mentori si sustinatori. Luna Noua la voi poate avea legatura cu chestiuni legate de copii, de proiecte artistice sau planuri de vacanta. Poate aparea sansa unei expansiuni financiare in conturile comune cu partenerii vostri si o mare usurinta de a lega relatii de la suflet la suflet. Atentie la plata taxelor si impozitelor. Pot iesi la iveala secrete legate de relatii intime sau veti putea comunica cu mai mare usurinta si cu curaj secrete intime sau frici. Poate aparea insa si o nevoie de a manipula sau de a controla.

Balanță – inceputuri si planuri noi legate de cariera si imagine publica, dar si de planuri de viitor. Ce va doriti in aceste domenii trebuie sa fie in concordanta cu principiile voastre de viata, asa ca planificati in consecinta. Venus in Gemeni va ajuta sa aveti un dialog istet si fermecator prin care sa obtineti reusite in semnarea contractelor sau in procese. Partenerii vostri isi pot dovedi loialitatea sau dimpotriva, ies la iveala rivali sau concurenti.

Scorpion – inceputuri si planuri noi legate de calatorii lungi, in zone exotice sau incarcate cu spiritualitate. Poate va ganditi la un doctorat sau cititi o carte legata de filosofie ori drept. Sau va ganditi la principiile voastre de viata. Spiritul de aventura este activat, poate il materializati intr-o vacanta mai lunga in locuri care sa va schimbe armonios perspectiva asupra vietii si rutina zilnica, dar si felul in care vreti sa gestionati viata impartasita cu celalalt si nevoia de control si manipulare.

Săgetător – inceputuri si planuri noi legate de ceea ce puneti in comun cu “celalalt”: bunuri, valori, intimitate, emotii, frici, in legatura cu principiile voastre de viata sau chiar calatoriile lungi. Ce dorinte ascunse sau nemarturisite aveti si ce ati invatat in legatura cu viata intima si valorile puse in comun cu partenerul? Ce frici va tin pe loc? Notati ce anume va doriti in mod realist in viata impartasita cu celalalt si tintiti spre acel obiectiv inalt, cu credinta si optimism, asa cum sunteti obisnuiti.

Capricorn – inceputuri si planuri noi legate de parteneriate, cu accent pus pe familie si sanatate si rutina zilnica. Care sunt cele mai adanci sau secrete dorinte legate de relatiile voastre parteneriale? Ce ati invatat pana acum din relatiile voastre si ce va doriti, ce teluri aveti? Notati aceste dorinte, unele din ele secrete sau nemarturisite pana acum, si faceti un plan realist prin care sa le duceti la indeplinire cu harnicie si perseverenta, asa cum este natura voastra.

Vărsător – inceputuri si planuri noi legate de rutina zilnica, alimentatie corecta, stres si odihna, de toate detaliile care va fac particulari si va asigura o buna functionare. Ganditi-va la aceste domenii prin prisma fericirii si creativitatii. Ce rutina zilnica aleg astfel incat sa imi faca si placere? Cum pot rezolva creativ statul zilnic la birou in asa fel incat sa imi aduca si putina placere? Cum pot aborda situatiile stresante in asa fel incat sa le diminuez influenta? Comunicati cu cei dragi, fratii sau surorile, cunostiintele voastre.

Pesti – inceputuri si planuri noi legate de iubirea romantica, copii, hobyuri si proiecte artistice, felul in care va distrati si va petreceti timpul liber. Cine sau ce va face fericiti? Ce sentimente ascundeti si nu vreti sa marturisiti? Ce proiecte creative aveti la sertar si nu le-ati dat nicio sansa? E momentul sa le aratati cuiva. Sau sa incepeti unul nou cu componenta financiara sau in care puteti gasi sustinere financiara. Ce planuri de vacanta aveti? Jupiter va ajuta din sectorul banilor, al talentelor si al increderii de sine sa va puneti in practica creativitatea si va da dorinta de a va petrece timpul liber intr-un fel cat mai vesel. Va si tenteaza insa sa cheltuiti prea mult, sa fiti lacomi sau sa intrati in relatii lipsite de moralitate. Venus aduce dorinta de a va infrumuseta locuinta sau sansa in cumpararea uneia, din nevoia de a va gasi acel “acasa” visat.

Sper sa va fie de folos aceste randuri de Luna Noua si sa va gasiti acel „acasa” in care va simtiti protejati si linistiti,

Diana Andrei

One thought on “Luna Noua in Rac, 29 iunie 2022

Leave a comment